Home Лекари творци
Лекари творци PDF Печат Е-поща

КОЛЕГИЯТА ИМА СВОИТЕ ЛЕКАРИ ТВОРЦИ

Д-Р АЛБЕНА СТОЙЧЕВА

Родена в гр. Велико Търново. Завършва висше медицинско образование през 1979 г. във ВМИ - Пловдив. Придобива специалност Детски болести през 1984 г. Работи като началник жилищен блок 2 към ДМСГД - Дебелец. С хобито си - дървопластика се занимава повече от 20 г. Има изложби в столицата, във Велико Търново и др.

 

Д-Р ХРИСТО ПЕНЧЕВ

Роден е в гр. Севлиево. Завършва медицина през 1986 г. във ВМИ - Плевен. Специалист е по вътрешни болести от 1992 г. и кардиология от 1998 г. Кардиолог в Горна Оряховица. Хобито му е фотографията. Има изложби в Горна Оряховица, Плевен и София.

 

Д-Р РАДОСЛАВ ПАСКАЛЕВ

Общопрактикуващ лекар в Павликени с 30-годишен стаж. Завършва медицина в МА - София. Специалист по вътрешни болести. Хобито му е да рисува. Над 6 участия в изложби - София, Велико Търново, Пловдив.

 

Д-Р ЙОРДАН ЙОРДАНОВ

Роден е в с. Иванча. Завършва медицина в Плевен през 1984 г. От студент се занимава с дърворезба. Автор е на най-малко 300 публикувани карикатури, епиграми, оди. Преди 10-ноември в "Еленска тричбуна" помества апокрифна литература, за което е викан на отчет. Работи във филиала на ЦСМП в Стражица. Излагал е творби във Велико Търново и София.